Ev İşçisi Ayten Kargın Kaybolan Yıllarını Geri İstiyor

BqKweyZIAAAZbhT (1)

Ev işçilerine dair düzenlemelerin de olduğu torba yasa TBMM’den geçmeyi beklerken ev işçisi Ayten Kargın bütün ev işçilerine örnek olacak bir hukuk mücadelesini başlattı. Torba yasada ev işçilerinin iş yasası ve iş güvenliği yasası kapsamına alınması konusunda hiçbir gelişme bulunmadığı gibi 10 günden az çalışan ev işçilerinin sigorta hakkı da gasp ediliyor. Ayrıca  bir milyonu aşkın ev işçisinin yıllardır  güvencesiz, sigortasız çalıştırılmalarına  dair kaybedilen hakları telafi edici hiçbir çözüm de getirilmiyor.

13 yıllık kaybolan hakları için İstanbul Kartal’daki Anadolu Adliyesi’nde iş tespit davası açarak hukuk mücadelesi başlatan Genel Başkanımız Ayten Kargın, bütün ev işçilerini  geçmişe yönelik sigorta haklarının üstünün örtülmemesi için seslerini yükseltmeye çağırıyor.

İmece Ev İşçileri Sendikası Başkanı Ayten Kargın 13 yıl boyunca aynı evde ev işçiliği yapmış ancak bir gün dahi sigortası yapılmamış bir ev işçisi. Ayten kargın mahkemede  “Şimdi bana kaybolan yıllarımı verin” diyecek. Ayten Kargın davası benzer durumda olan on binlerce ev işçisi için umut yaratacak bir davadır. Duruşmanın ardından bir basın açıklaması yapılacaktır.

İmece Ev İşçileri Sendikası

İstanbul Anadolu Adliyesi